İçeriğe atla
Rattan Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat

Rattan Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat

Bahçe ve balkon gibi ortamların haricinde artık iç mekanlarda da kullanılmaya başlanılan rattan mobilyalar, zerafeti ve şık tasarımlarıyla her mevsim evlerimizi güzelleştirmeye başladı. Bu trende uymak isteyenlerdenseniz öncesinde aşağıdaki konulara dikkat etmeniz gerekmektedir.

 Doğal Rattan yerine Sentetik Rattan tercih edilmeli!

Doğal rattan tropikal bölgelerde yetişen bir ince köklü bitki türüdür. Palmiye cinsinden gelen rattan; doğal olmasına rağmen özellikle güneş ışınlarına ve diğer sert dış ortam koşullarına dayanıksız olması sebebiyle tercih sırasında kendisini geri atıyor. Sentetik rattan ürünlerde ise bu sorun tamamen ortadan kalkıyor diyebiliriz. Uv ışınımı dayanımlı ve sert dış ortam koşullarına dayanıklı olan sentetik rattan malzemeler sayesinde bahçe mobilyası veya balkon mobilyasında renk solması, kopma, dökülme gibi eskimeler yaşanmaz. Bunun yanında mobilyada haşere ve mantar tutmaması, çevreci ve geri dönüştürülebilir olması, aşınmalara karşı dayanıklılığı ve kolayca temizlenebilir olması sentetik rattan bahçe mobilyalarını tercih edilebilir kılıyor. 

Dikkat etmeniz gereken ikinci konu; mobilyalarda kullanılan rattan örgü kısımlarının gerginlikleri ve el işçiliğinin düzgün olmasıdır. Örgü bitimlerinin sağlam ve doğru bir şekilde gizlenmiş olması bu sanatı icra edenin kalitesini göstermektedir. 

 Bahçe Mobilyasının İskeleti?

Belkide en önemi konu diyebileceğimiz bahçe yada balkon mobilyanızın iskeletini oluşturan metal kasada kullanılan malzeme özelliğidir. Malum bu ürünler çoğunlukla dış ortamlarda kullanıldığı için suya karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Maalesef piyasada bahçe mobilyası adı altında demir iskeletli ürünlerin satışı da yapılmaktadır. İstediği kadar kaplamadan geçirilsin kaynak yerlerinden 1 sene sonrasında paslanmaya başlayacak olan bu ürünleri asla tercih etmemenizi öneririz. İskeleti alüminyum olan ürünler evladiyelik ürünlerdir. Alüminyum bahçe mobilyalarının iskeletinde dikkat etmeniz gereken ise kaynakların kusursuz olmasıdır. Bahçe mobilyanız dış ortamlara karşı sonuna kadar dayanıklı olacaktır, özellikle paslanmaya karşı. 

 Masa Camı Nasıl Olmalı?

Bahçe ve balkon masalarının üzerinde genelde cam kullanılmaktadır. Dış ortam şartlarında beklenmedik durumlar daha çok yaşanılabilir. Bu sebeple bahçe mobilyanızda kullanılan camın darbelere ve çizilmelere karşı daha dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için kullanılan camın temperli cam olması gerekmektedir. 

 Ölçülere Dikkat Etmelisiniz!

Rattan mobilyalar genellikle standart iç mekan mobilyalarına nazaran çok daha geniş ölçülerdedir. Bunun için bahçe mobilyası yada balkon mobilyası almadan önce hem alanınızın hem de ürünün ölçülerini iyi değerlendirmek gerekmektedir. Yanlış bir hesap yaparak ciddi navlun masrafı ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. 

Kısacası tüm bu başlıklara dikkat ettiğiniz sürece keyifle uzun yıllar kullanabileceğiniz bahçe masa takımı, bahçe köşe takımı yada bahçe masa takımı sahibi olabilirsiniz. Bundan sonrasında tercih size kalmış..!;)

Düşünceni burada bırak

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Related Posts

Bahçe Salıncağı
April 23, 2024
Bahçe Salıncakları: Rattan'dan İroko'ya Geniş Modeller Yelpazesi

Baharın gelmesiyle birlikte bahçenizde veya balkonunuzda keyifli vakit geçirmenin en keyifli yollarından biri hiç şüphesiz ki bir salıncakta sallanmaktır....

Devamını oku
Capri Swing Rattan Salıncak Kurulumu Nasıl Yapılır?
January 22, 2024
Capri Swing Tekli Salıncak Montajı Nasıl Yapılır?

Son zamanların en trend ürünü olan Capri Swing Salıncakları nasıl montaj edeceğinizin detayları bu blogumuzda..

Devamını oku
Drawer Title
REHOME BÜLTEN

Yenilikleri ve fırsatları kaçırmamak için bültenimize kaydolun! En son ürünler, özel indirimler ve daha fazlasını öğrenmek için e-posta adresinizi bırakın ve avantajlı tekliflerden ilk siz haberdar olun.

Benzer Ürünler