İçeriğe atla
Kaliteli Bir Uyku İçin 6 Öneri

Kaliteli Bir Uyku İçin 6 Öneri

Yastığınızın içinde hangi malzeme var? Yastığın sağlayacağı konfor, içerisindeki dolgu malzemesi ile yakından ilgilidir. Sünger yatak tercihi yaparken yatağın kalınlık seviyesi, dolgu malzemesi ve benzer unsurlara dikkat edilmesi önem taşır. Bambu yastık modelleri doğal malzemelidir ve uykuya konfor kazandırır. Kaliteli ve iyi bir hücre yapısına sahip olan Visco yatak modelleri de uyku sürecinde destekleyici etkiler sunar. Bu sayede yeni güne zinde başlamak oldukça kolaylaşır.

Yorgan Tercihinde Titiz Davranmak

Yorganınız kaç kişilik? Yorganınızı yatağınızın boyutuna ve kapasitesine göre seçmelisiniz. Bambu yorgan doğal yapıya sahiptir ve sürdürülebilirliğe önem verenler için ideal tercihtir. Ayrıca hava geçirgenliği son derece başarılı olduğu için vücudun nefes almasını sağlar. Yün yorgan hem dayanıklıdır hem de sıcak tutar. Doğal olmasının yanı sıra yenilenebilir olduğu için güvenle tercih edilebilir. Posh yorgan ise yumuşak bir doku sunar ve konforu temin eder.

Yatak Seçimine Dikkat Etmek

Yatağınız yumuşak mı yoksa sert mi? Yatağınızın sertlik düzeyi vücudun yatağa gömülme oranına etki eder. Yumuşak bir yatağınız varsa daha ince yastıklar kullanabilirsiniz. Sert yataklarda ise daha yüksek yastıklar tercih edilebilir. Doğal malzemeye sahip olan bambu yatak modelleri deliksiz bir uyku çekmeyi mümkün kılar.                        

İdeal Uyku Pozisyonunu Belirlemek

İdeal Uyku Pozisyonunu Belirlemek

Yan yatarak uyumayı seviyorsanız yastığınızı omuz genişliğinize göre seçmeniz gerekir. Yüzüstü yatan kişiler ise tercihini yumuşak yastıklardan yana kullanabilir. Sırtüstü yatıyorsanız yüksek yastıklar boynunuzu zorlayabilir. Visco yastık modelleri ile konforu yakalayabilirsiniz. Uyku pozisyonunuzu vücudunuza ve uyku alışkanlıklarınıza göre belirleyebilirsiniz. Sonrasında dilerseniz Posh yastık seçenekleri ile uyku yastığınızı destekleyebilir veya rahat etmek için daha ince yastıklar kullanabilirsiniz.

Egzersizleri Erken Vakitte Tamamlamak

Egzersizleri Erken Vakitte Tamamlamak

Özellikle kardiyo egzersizleri daha kaliteli bir uyku sağlar. Ancak egzersizleri uykuya en az 4 saat kala sonlandırmak önemlidir. Çünkü 30 dakikalık bir egzersiz vücudu 4 saat boyunca sıcak tutabilir. Vücudun uyku aşamasına geçmesi için soğuması ve melatonin salgılaması gerekir.                   

Elektronik Aletlerden Uzaklaşmak

Elektronik Aletlerden Uzaklaşmak

Uykudan en az 2 saat önce elektronik aletlerinizi kapatabilirsiniz. Çünkü uyku öncesi ekrana bakmak uyku döngüsünü bozar. Beyin, geç saatlerde karanlıktan hoşlanır. Saatlerce ekrana baktıktan sonra uyumak mümkündür, ancak uykunun kalitesi düşeceği için dinlenmiş ve zinde uyanmak imkansız hale gelebilir.

Rehome'un şık ve konforlu yatak odası ürünlerine göz attınız mı? Birbirinden kullanışlı yastık, yorgan ve yatak ürünleri arasından dilediğinizi seçin ve kaliteli bir uykuya adım atın!

Düşünceni burada bırak

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Related Posts

Mükemmel Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
January 20, 2024
Mükemmel Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Hayatımız boyu en çok zaman geçirdiğimiz yer yatak odası. Bu yazımızda konforuna en çok dikkat ettiğimiz yatak seçiminde dikkat etmemiz gerekenleri...

Devamını oku
Drawer Title
REHOME BÜLTEN

Yenilikleri ve fırsatları kaçırmamak için bültenimize kaydolun! En son ürünler, özel indirimler ve daha fazlasını öğrenmek için e-posta adresinizi bırakın ve avantajlı tekliflerden ilk siz haberdar olun.

Benzer Ürünler