İçeriğe atla
Bahçe Mobilyası Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Bahçe Mobilyası Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Bahçelerimizi evimizin yaşam merkezi yapmaya hazır olun..

Kışın kapalı ortamlarda geçirdiğimiz sıkıcı günlerin baharın yaklaşmasıyla sonuna geldik. Bahçelerimize çıkmaya, toprakla buluşmaya, mis gibi çiçek kokularını içimize çekmeye çok az kaldığı bu günlerde hayalini kurduğumuz anların daha keyifi hale gelmesi için bu blogumuzda doğru bahçe mobilyası seçiminde dikkat etmeniz gerekenleri kaleme aldık. Bahçelerinizi yaşam alanına çevirecek bahçe mobilyaları, yanlış tercihlerle ömrü kısa hurda yığınları olabilmekte. Bu nedenle bu yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz. 

Bahçe mobilyanızda doğru iskeletin kullanıldığına dikkat!

Gerek bahçe oturma takımı, gerek bahçe masa takımı, gerekse de bahçe köşe takımı olsun hepimizin ilk dikkat ettiği şey muhakkak dış görünümü ve konforudur. Dış ortamda kullanacağımız bahçe mobilyalarını tercih ederken aslında ilk dikkat etmemiz gereken bahçe mobilyamızın iskeletinin malzemesi olmalıdır. Suya ve dış hava koşullarında paslanmaması, korozyona uğramaması için iskeletinin alüminyum malzemeden yapılmış olmasına çok dikkat etmelisiniz. Demirden imal edilmiş iskeletler kısa süre içerisinde dış ortamda korozyona uğramaktadır fakat alüminyum paslanmaz özelliği sayesiyle evladiyelik bir bahçe mobilyanız olur. Aynı durum balkon mobilyaları için de geçerlidir. Alüminyum ile demir malzeme arasında yaklaşık 3 kat fiyat farkı vardır. Bu nedenle fiyata aldanıp bir iki sene kullanabileceğiniz ürünleri tercih etmekten uzak durmalısınız. 

Bahçe ve balkon mobilyalarınızın UV dayanımı var mı?

Bahçe mobilyalarında konfor ve estetikten önce gelen tek malzeme konusu iskelet değil aynı zamanda kullanılan tattan malzemenin kalitesidir. Rattan bahçe mobilyamızın güneş ışınlarına, yağmura ve rüzgara  dayanıklı olması gerekmektedir. Bunun için bahçe ve balkon mobilyalarında Wintech teknolojisi rattan malzeme kullanıldığına dikkat etmelisiniz. Uv ışınımına dayanıklı wintech rattan ile örülmemiş bahçe ve balkon mobilyaları kısa vadede dökülme yaparak kullanılamaz hale gelecektir. Ancak wintech rattan kullanılmış bahçe ve balkon mobilyaları sizlere bir ömür konfor sağlayacaktır. 

Dış Mekan Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru ölçüde ürünler seçmeye dikkat etmelisiniz..

Bahçe ve balkon mobilyaları genellikle belirli kullanım alanlarına yerleştirildiği için alanın ölçülerini ve bahçe mobilyalarının ölçülerini doğru anlamak gerekmektedir. Özellikle bahçe sandalyelerinin ve bahçe koltuklarının sırt kısımları konfor açısından geriye yatık olduğu için standart bir sandalye yada koltuğa göre geniş ölçüdedir. Ürünlerin ölçülerini ve hareket alanlarını net belirledikten sonra doğru bahçe mobilyasını tercih etmeliyiz. Daha dar alanlar olduğu için özellikle balkon mobilyalarını seçerken daha hassas olmalısınız. 

İşte şimdi sıra estetik ve konfora geldi..

İlk maddelerde belirttiğimiz ürün detaylarına uygun ürün bulduysanız son dikkat etmemiz gereken fakat bahçelerimizi yaşam alanına çevirecek konfor ve estetiğe geldi sıra. Bahçe mobilyalarında rattan örgünün vermiş olduğu görsel şölenin yanında makrom bahçe mobilyaları veya ahşap bahçe mobilyalarında da oldukça estetik ürünler bulunmaktadır. Alanınıza ve zevkinize uygun yüzlerce alternatif sunulmaktadır. Estetiğin yanında keyif alanı olarak kullanacağınız bahçe mobilyalarında kullanılan kırlent kumaş kalitesi ve sünger kalitesi oldukça önemlidir. Bahçe ve balkon mobilyalarınızın minder kumaşının uv ışınlarına karşı solmaz özellikte ve su geçirmez olduğuna dikkat etmelisiniz. 

Tüm bu özelliklerde bahçe mobilyasını nasıl bulabilirim?

Bu sorunuzun cevabı diğer tüm bahçe ürünlerinde olduğu gibi www.rehome.com.tr mağazamızda. Birbirinden şık bahçe mobilyası ve balkon mobilyası takımları yüzlerce alternatifle mağazamızda. Yukarıda bahsettiğimiz tüm kalite kriterlerine sahip bahçe köşe takımları, bahçe masa takımları, bahçe koltuk takımları, bahçe masası, bahçe sandalyesi ve şezlong ürünlerini bahçe mobilyası kategorimiz içerisinde bulabilirsiniz. Ücretsiz kargo ve kapıya teslim avantajlarıyla en kaliteli bahçe mobilyalarını fırsatlarla ReHome’da satın alın. Üstelik ReHome mağazamızda yapacağınız alışverişlerinizde RePara kazanarak bir sonraki alışverişlerinizde kullanabilmektesiniz.  

Düşünceni burada bırak

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Related Posts

Bahçe Salıncağı
April 23, 2024
Bahçe Salıncakları: Rattan'dan İroko'ya Geniş Modeller Yelpazesi

Baharın gelmesiyle birlikte bahçenizde veya balkonunuzda keyifli vakit geçirmenin en keyifli yollarından biri hiç şüphesiz ki bir salıncakta sallanmaktır....

Devamını oku
Capri Swing Rattan Salıncak Kurulumu Nasıl Yapılır?
January 22, 2024
Capri Swing Tekli Salıncak Montajı Nasıl Yapılır?

Son zamanların en trend ürünü olan Capri Swing Salıncakları nasıl montaj edeceğinizin detayları bu blogumuzda..

Devamını oku
Drawer Title
REHOME BÜLTEN

Yenilikleri ve fırsatları kaçırmamak için bültenimize kaydolun! En son ürünler, özel indirimler ve daha fazlasını öğrenmek için e-posta adresinizi bırakın ve avantajlı tekliflerden ilk siz haberdar olun.

Benzer Ürünler